در این روزهای گرم تابستان همه برای قرارها و گپ وگفت های دوستانهی خود دنبال کافههای حیاط دار هستند. خانه فاموری با حیاط سرسبز و تهویه مناسب یکی از کافههای مناسب این فصل است. با هم دوری می زنیم و جای جای این کافه را معرفی می کنیم.
تاریخچه خانه فاموری
مالک خانه فاموری یکی از تجار زمان قاجار بوده؛ بنا به گفته ی برخی از سکنهی قدیمی کوچه گرشاسب، مدت مدیدی این خانه متروکه بود ولی خوشبختانه از تخریب، جان سالم به در برده و ۸ سال پیش یکی از شهروندان تهرانی به نام خانم فاموری این خانه را بازسازی کرد و به آن جانی دوباره بخشید. همچنین موفق شد تا خانه فامورری را در میراث فرهنگی ثبت نماید. در ابتدا کاربری آن گالری بوده و شخصیتهای معروفی چون صابرابر صاحب آن بودند و فعالیت می کردند، اما بعد از آن به کافه تغییر کاربری داد و فعالیتش همچنان در همین قالب ادامه دارد.
معماری خانه فاموری
این کافه که در خیابان جمهوری واقع شده، یکی از بناهای بازسازی شده زمان قاجار است و قدمتش به بیش از ۱۰۰ سال قبل برمی گردد. سبک معماری آن مربوط به همان دوره است که به خوبی ویژگی های معماری قاجار را به نمایش می گذارد. در ورودی خانه به حیاطی زیبا باز می شود که وسط آن حوضچه ای زیبایی خودنمایی می کند. این حوضچه در ابتدا بخش زیادی از حیاط را به خصوص اختصاص داده بود، به همین دلیل برای ایجاد فضایی بیشتر برای نشستن مشتریان این کافه، با ابعاد کوچک تری بازسازی شد. دور ساختمان با پنجره های متعدد جلب توجه می کرد که نمای آجری بنا نیز آن را تکمیل می نمود. ار جمله مصالح استفاده شده در دیوارهای خانه فاموری می توان به آجر، خشت، گچ و تیرآهن در سقف های گلخانه اشاره داشت.
کافه فاموری با فضاهای دنج
از قسمت شمالی حیاط وارد خانه می شویم که در بدو ورود، پلههایی با کاشیهای خوش نقش و نگار پذیرای شما هستند. به علت تغییر کاربری فضای داخلی خانه به اقامتگاه، اجازهی ورود داده نمی شد ولی به زودی این خانه آماده پذیرایی از مسافران و توریست ها خواهد شد.
تنظیم و گردآوری : فاطمه پهلوان زاده