ساخت یک ویلا از ابتدا تا انتها به یک داستان شباهت دارد که در واقع شما نقش اصلی را در آن ایفا می کنید. از ابتدا و شکل گیری فضاهای مختلف در ذهن تان گرفته تا زمانی که کلید در ورودی را می چرخانید و به همراه خانواده واردش می شوید. این داستان فرصتی را برایتان فراهم می آورد تا تمام رویاها و تصوراتتان را به کمک یک همراه، که در واقع همان معمار شماست، به واقعیت تبدیل نمایید. من میخ واهم دراین مطلب نحوه شروع و اتمام این داستان را براتان شرح دهم تا بدانید که چطور سناریوی ساخت یک خانه نوشته می شود. در واقع من قصد دارم در این مطلب به بایدها و نبایدهای طراحی و ساخت ویلا بپردازیم، در ادامه با من همراه باشید.
قدم اول در طراحی ویلا
مراحی که برای طراحی و ساخت یک ویلا طی می شود هم از جانب شما به عنوان کارفرما و هم از جانب معمار بررسی می شود و نشان می دهد هر یک نسبت به دیگری چه وظایفی برعهده خواهند داشت. اما در مراحل ابتدایی این شما هستید که باید با با پاسخ به یک سری از سوالات مهم، تصویر روشن و دقیقی را از آن چه که می خواهید ترسیم نمایید. فراموش نکنید انتخاب تمامی جزییات از تعداد اتاق ها گرفته تا مدل درب و پنجره مربوط به شماست
:سوالاتی که قبل از شروع ساخت ویلا باید از خود بپرسید
میزان بودجه شما چقدر است؟
ابعاد و اندازه ویلا چقدر باشد؟
چه سبک معماری ساخته شود؟
به چه فضاهایی نیاز دارید؟
ویلا شامل چه تعداد اتاق خواب و مستر باشد؟
چه مساحتی به محوطه سازی اختصاص داده شود؟
آیا ویژگی های خاصی (استخرف سونا و جکوزی، گرمایش از کف و …) برای ویلا در نظر دارید؟
قدم دوم در طراحی و ساخت ویلا
انتخاب معمار و گروه اجرایی
بعد از جمع بندی و نتیجه گیری که توسط خودتان انجام می پذیرید، لازم است تا یک معمار بنابر بودجه و نیازهایتان انتخاب نمایید. همان طور که در ابتدای مطلب نیز اشاره داشتم، معمار کسی است که در این داستان، از ابتدا تا انتها، شما را همراهی کرده و به عنوان یک فرد متخصص باید تمامی مراحل طبق نظارت او انجام شود. پس از آن که تمامی خواسته ها و نیازهایتان را با معمار درمیان گذاشتید تیم طراحی شروع به کار کرده و پلان ها، نماها، مقاطع و۳دی کار را آماده می کنند. مسلما انجام هر کدام نیاز از این موارد نیز مراحل خاصی مانند بازدید از سایت، اندازه گری و رلوه و … را شامل می شود که برعهده معمار و تیم اجرایی خواهد بود. اما در همین مرحله باید تا جای ممکن تمام ابهامات و سوالات رابا معمارتان در میان گذاشته و مسیر هرچه بیش تر برایتان روشن و واضح شود.
:مواردی که باید با معمار چک کنید
- بودجه هر مرحله از طراحی وساخت ویلا
- برنامه زمان بندی روند طراحی و ساخت ویلا
- تعداد طرح ها و رندرها
- مصالح مورد نیاز
قدم سوم در طراحی و ساخت ویلا
طراحی داخلی ویلا
در پرداختن به طراحی داخلی ویلا، همواره باید در کنار زیبایی و راحتی فضا، پیروی از سبک کلی معماری را به خاطر داشت. یکی از مزیت های سپردن صفر تا صد ساخت ویلا به گروه های معماری این است که عملکرد تیم های متخصص همسو با یکدیگر بوده و از یک سبک واحد پیروی می کنند. بعد از بررسی نظرات مشتری ها می توان مسئولیت طراحی داخلی پروژه را به عهده تیم های حرفه ای طراحی داخلی گذاشت. این تیم ها از مرحله کانسپت دیزاین تا انتخاب و سفارش متریال و لوازم مورد نیاز، ضمن ارتباط کامل با کارفرما، پروژه را مطابق با تصمیم اولیه پیش می برند.
قدم چهارم در طراحی و ساخت ویلا
دکوراسیون داخلی ویلا
حال که تمام مراحل اجرایی و فنی کار به پایان رسیده و شما نقشه اصلی ویلا را با معمار خود نهایی کرده اید، می توانید به سراغ جزییات کار بروید. به عبارتی اگر قرار باشد شما هم برای ساخت ویلای مورد نظرتان، تمام مسولیت را به یک گروه معماری متخصص بسپارید، در این مورد با من هم عقیده خواهید شد که تهیه لوازم و مبلمان یکی از مهم ترین مراحل کار است. چرا که این امر علاوه بر تکمیل زیبایی طراحی دکوراسیون داخلی، تامین آسایش و راحتی افراد را هم عهده دار خواهد بود. همچنین در کنار رعایت نظرات و سلایق شخصی مشتری از کیفیت بالای لوازم انتخابی نباید غافل بود و این تنها در توان گروهی حرفه ای و متخصص است که همه مراحل را هماهنگ با یکدیگر پیش ببرد.
نکات مهم در طراحی و اجرای ویلا
- نیازها خواسته ها و حتی آن چه را که نمی خواهید خیلی راحت بیان نمایید
- با تحقیق و بررسی یک معمار یا شرکت معماری را انتخاب کرده و به او اعتماد نمایید.
- نظر خود را تغییر ندهید. بهتر است درمراحل اولیه کار تصمیم گیری هایی را که باید انجام دهید، تمام موارد نهایی خود را انتخاب کرده و نظر خود را تغییر ندهید. بخاطر داشته باشید که با شروع ساخت و ساز، اگر نظر خود را تغییر دهید، هزینه و زمان زیادی را از دست می دهید.
- زمانی که در مورد خواسته های تان فکر می کنید مشخص نمایید که کدام فضاها و اتاق ها برای شما مهم ترهستند. به عبارت دیگر، چه چیزهایی برایتان در اولویت قرار دارند؟ این کار برای تقسیم بودجه و هزینه ها بسیار مفید خواهد بود.
تنظیم و گردآوری : فاطمه پهلوان زاده